Is de Samsung Galaxy S23 waterdicht?
Het nieuwe vlaggenschip van Samsung is inmiddels verkrijgbaar in Nederland. Ook dit jaar heeft Samsung allerlei nieuwe features en verbetering doorgevoerd bij de S23 serie. Zoals we weten zijn smartphones in de loop der jaren steeds beter geworden. Denk aan een betere camera, snellere processor en een hoge resolutie scherm.
Smartphones kunnen ook steeds beter tegen water. Zo zijn de meeste smartphones waterdicht, maar geldt dit ook voor de Samsung Galaxy S23? Daar gaan we in dit artikel op in. Daarnaast geven we nog een aantal handige tips zodat je alles uit je nieuwe Samsung Galaxy S23 kunt halen.
De Samsung Galaxy S23 is waterdicht?
De Samsung Galaxy S23 Serie bestaat uit drie verschillende modellen: De normale S23, S23+ en de S23 Ultra. Net zoals zijn voorganger is de Samsung Galaxy S23 Serie waterdicht. Maar let er wel op; je moet wel met een aantal dingen rekening houden voordat je hem in aanraking laat komen met het water. Hoe waterdicht de Samsung Galaxy S23 exact is, dat laten we hieronder weten.
IP68 certificering
De Samsung Galaxy S23 heeft een zogenaamde iP68 Certificering. Deze certificering geeft kortweg aan in hoeverre je smartphone beschermd is tegen stoffen en vloeibare stoffen (bijv. water). Onlangs schreven we al een heel uitgebreid artikel over IP-certificering.
Samenvattend:
Het eerste cijfer geeft aan in hoeverre je smartphone is beschermd tegen vaste stoffen. Dit eerste cijfer kan een waarde van 0 tot 6 hebben. Het tweede cijfer geeft aan in welke mate je smartphone is beschermd tegen vloeibare stoffen. Dit tweede cijfer kan een waarde hebben van 0 tot 9. De S23 is stofbestendig en waterdicht onder de door de fabrikant aangegeven omstandigheden.
Een IP68 certificering is dus stofbestendig en waterdicht onder de door de fabrikant (Samsung) aangegeven omstandigheden. Samsung zegt daar het volgende over: De Galaxy S23 en Galaxy S23+ en S23 Ultra zijn IP68-geclassificeerd. De toestellen zijn getest door ze gedurende 30 minuten tot 1,5 meter diep onder te dompelen in zoet water. Gebruik op het strand of in het zwembad niet aanbevolen.
Kortom: Je kunt de Samsung Galaxy S23 voor 30 minuten tot en met 1,5 meter in zoet water gebruiken. Je kunt de Samsung Galaxy S23 serie dus gerust meenemen onder de douche of in het zwembad. Maar let er wel dan op dat je telefoon niet in aanraking komt met bijvoorbeeld shampoo.
Let op bij het strand en zout water
We raden aan om goed op te letten bij het strand en in de zee. Op het strand heb je namelijk veel zand. Het zand kan verstopt raken in je telefoon waardoor je bepaalde poorten niet goed meer kunt gebruiken. Wanneer je de telefoon meeneemt in de zee, spoel dan alles goed af met zout water. Het zoute water kan namelijk opdrogen waardoor het zout achterblijft in je telefoon. Het zout kan vervolgens schade aanbrengen aan je smartphone.
Zekere voor het onzekere: neem een waterdicht telefoonhoesje
De IP68 certificering zegt alleen wat over de stofbestendigheid en waterdichtheid, niet over val en stootbescherming. Er zijn waterdichte telefoonhoesjes verkrijgbaar voor zowel de Samsung Galaxy S23, S23+ en de S23 Ultra. Je telefoon kan dan ook tegen een stootje. Alle poorten zijn beschermd met behulp van een kapje. Ieder type toestel heeft zijn eigen formaat, het is daarom van belang dat je een hoesje bestelt voor jouw model. Je kunt direct onze Samsung Galaxy S23 hoesjes, Samsung Galaxy S23+ hoesjes en Samsung Galaxy S23 Ultra hoesjes ontdekken.
Wil je weten dat je USB – C poort niet komt vol te zitten met stof en andere rotzooi? Kijk dan naar deze USB – C stof plug die geschikt is voor alle telefoons van de Samsung Galaxy S23 serie.
Conclusie: De Samsung Galaxy S23 is waterdicht in een bepaalde mate
Kortom, de Samsung Galaxy S23 kun je rustig in aanraking laten komen met water. Maar zoek daarbij de grenzen niet op. Je mag niet verwachten dat je hem zonder extra bescherming mee kunt nemen tijdens een duiktocht in de zoute zee. Als je twijfelt of de telefoon blijft werken in bepaalde omstandigheden, dan hebben we één simpel advies: niet proberen. Een regenbui of de situatie dat de S23 per ongeluk in het toilet valt, moet het toestel kunnen overleven.