iPhone batterij snel leeg? Vind hier verbetertips

|

Heb jij ook het probleem dat je iPhone batterij binnen een dag leeg is? Net als je 's avonds nog even van huis gaat is je batterij leeg en moet deze opgeladen worden op een plek waar je niet de beschikking hebt over een stopcontact. Er zijn verschillende mogelijkheden om er voor te zorgen dat jouw batterij niet zo snel leeg gaat. De tips die je hier kunt vinden zijn niet alleen voor de nieuwste iPhone, maar zijn ook gewoon toepasbaar op de iPhone 4, 4s of iPhone 5.

Tegenwoordig kun je niet meer zonder uw smartphone. je bent nu constant up to date op het gebied van Facebook, Twitter, het nieuws en je email… Oh en je bent uiteraard gewoon telefonisch bereikbaar. Door alle nieuwe functies die de iPhones bieden en het vaak grote scherm van deze telefoons, verbruiken ze helaas ook meer stroom en hebben ze een kortere stand-by tijd dan de simpele telefoontjes van vroeger. Gelukkig zijn er een aantal zaken die u kunt toepassen om de standby tijd van een laadcyclus van je iPhone te verbeteren. Hieronder lees je alles er over!

Wifi en Mobiel netwerk

Naast bellen wordt een iPhone ook veel gebruikt om spelletjes op te spelen, op te internetten en berichten uit te wisselen met vrienden. Hiervoor is internet natuurlijk van essensieel belang. Toch is een telefoon in eerste instantie een communicatiemiddel om mee te bellen. Als je batterij bijna leeg is en je wil ervoor zorgen dat je nog wel bereikbaar bent dan is het verstandig om mobiele data en Wi-Fi uit te zetten. Ook al gebruik je het internet niet actief, toch gebruikt je iPhone op de achtergrond behoorlijk wat van je batterij. Ook al gebruik je onderweg wel gewoon internet dan is het alsnog een slim idee om je Wi-Fi antenne uit te zetten wanneer je geen connectie hebt met een draadloos netwerk. Als je weer thuis bent, of ergens anders gebruik wil maken van een draadloos netwerk dan kun je de antenne eenvoudig weer aanzetten.

Vermijd de hitte

De accu van je telefoon raakt sneller leeg wanneer deze warm is. Zorg er dus voor dat jij je toestel koel houdt. Vermijd hitte door je toestel bijvoorbeeld niet in de zon te leggen of uw toestel in de broekzak mee te nemen. Naast dat het slecht is voor de accuduur van je iPhone kan deze ook overhit raken en zichzelf uitschakelen. Overigens raden wij aan om je toestel nooit in de volle zon te laten liggen. Dit kan namelijk onherstelbare schade toedoen aan je toestel.

help, batterij leeg

Instellingen van het iPhone scherm

Een van de grote verbruikers van de energie in je iPhone accu is toch wel het scherm van de iPhone. Om het energieverbruik van het scherm van je iPhone te verminderen, adviseren wij om de helderheid van het scherm op automatisch te zetten. De helderheid van het scherm wordt dan automatisch aangepast op de lichtsterkte. Wil je toch je telefoon tijdelijk intensiever gebruiken maar niet teveel van je batterij verspillen dan kun je natuurlijk ook de helderheid handmatig op laag zetten.

Locatievoorziening

Om je telefoon te gebruiken als navigator kun je tegenwoordig gebruik maken van de GPS chip die in alle iPhones aanwezig is. Doordat deze chip je locatie pingt door middel van satellieten verbruikt dit behoorlijk wat van je batterij. veel mensen denken dat als ze hun telefoon niet gebruiken om te navigeren de chip ook niet gebruikt wordt. Dit is echter niet het geval. Veel apps vragen tegenwoordig toestemming om gebruik te maken van je locatie om je zodoende betere informatie te kunnen verschaffen. Sommige van deze apps gebruiken je locatie zelfs op de achtergrond om je pushberichten toe te kunnen sturen. Je batterij kan hierdoor snel leeg raken. Wij raden dus aan om je locatievoorziening uit te zetten wanneer het niet noodzakelijk is om deze aan te hebben. Hieronder zie je welke stappen je moet volgen om locatievoorziening uit of aan te zetten.

Instellingen → Privacy → Locatievoorzieningen → locatievoorziening aan/uit

batterij

Batterijbesparingsmodus IOS 9

Vanaf IOS 9 is het mogelijk om de energiebesparingsmodus aan te zetten op je iPhone. In energiebesparingsmodus wordt het stroomverbruik tijdelijk verminderd tot je de iPhone volledig kunt opladen. Deze functie zorgt er voor dat achtergrondfuncties van verschillende apps minder worden, of soms zelfs volledig worden uitgeschakeld. Deze functie kan je ongeveer 4 uur extra iPhone plezier opleveren. Wel zal je telefoon iets langzamer worden omdat de CPU 40% langzamer zal gaan draaien.

Instellingen → Batterij → Energiebesparingsmodus aan/uit

Apps in de achtergrond verversen

Veel apps willen graag dat jij up to date blijft en daarom voeren ze allemaal kleine dingen uit op de achtergrond. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je iPhone de hele dag door bezig is met het laden van kleine stukjes informatie. Door deze functie uit te schakelen voor sommige apps, of zelfs voor alle apps kun je de levensduur van je batterij behoorlijk opkrikken. Wel is het verstandig om te kijken of je hierdoor geen apps uit zet waarvan je wel de informatie altijd zou willen ontvangen zoals bijvoorbeeld whatsapp. Deze functie kun je uitschakelen of gedeeltelijk uitschakelen door de onderstaande instelling op te zoeken.

Instellingen → Algemeen → Ververs op achtergrond → Ververs op achtergrond aan/uit

iphone batterij buiten

App en iTunes store

Standaard wil Apple graag al je apps updaten op het moment dat er updates beschikbaar zijn. Hier valt natuurlijk iets van te zeggen aangezien updates er voor zorgen dat alles goed blijft werken. Toch is het beter om af en toe even te kijken in de store of er updates beschikbaar zijn. Als je dit automatisch aan zet dan gaat je iPhone vaak dingen op de achtergrond uitvoeren die je batterij percentage verlagen.

Instellingen → iTunes en App Store → Automatische updates aan/uit

Notificaties

Verder zijn er veel apps die jou notificaties willen sturen. Waarschijnlijk zijn er veel apps waarvan jij deze notificaties zou willen ontvangen, maar er staan ook veel apps tussen waarbij dit absoluut niet het geval is. Wij raden je aan om eens heel kritisch naar deze lijst te kijken en alles uit te zetten waarvan jij de notificaties niet hoeft te ontvangen. Het zal niet veel doen, maar alle kleine beetjes helpen wanneer het om je batterij gaat.

Instellingen → Berichtgeving → Kies een app → Sta berichtgeving toe aan/uit

Beweging en conditie

In de iPhone zit een chip die je beweging kan meten. Hiermee kun je bijvoorbeeld stappen tellen en kijken hoe fit je bent. Dit is niet voor iedereen interresante informatie. Als jij het niet belangrijk vind om dit soort informatie met je telefoon te meten dan is het verstandig om deze optie uit te zetten. Als de chip niets hoeft te doen dan scheelt dit behoorlijk in het batterijverbruik van je iPhone.

Instellingen → Privacy → Beweging en conditie → Houd conditie bij aan/uit

Als de bovenstaande tips voor jou nog niet het gewenste resultaat geven dan is het misschien handig om een de batterij een keer te vervangen. Lithium ion batterijen verliezen na verloop van tijd hun kracht. Om deze reden is het verstandig om na 2 jaar een accu te vervangen. Is jouw accu ouder dan 2 jaar dan is het dus geen slecht idee om een keer een nieuwe accu aan de schaffen. Voor sommige iPhones kun je dit gemakkelijk zelf vervangen, maar voor andere iPhones is het wellicht handig om dit te laten doen. Hieronder hebben we de verschillende iPhone batterijen uit ons assoriment op een rijtje gezet. Bij de meeste batterijen staat een filmpje zodat je kunt kijken of je het aan durft om de batterij zelf te gaan vervangen. Daarnaast hebben we voor de meest populaire iPhone batterijen ook een handleiding geschreven over het vervangen van de batterij.

Powerbank voor optimale accuduur

Natuurlijk kun je in plaats van het verlengen van je iPhone accuduur ook eenvoudig een powerbank aanschaffen. Dit is een externe batterij die je afzondelijk van je telefoon kunt opladen. Een iPhone accu heeft tussen de 1800 en 3000 mAh vermogen. Door een powerbank aan te schaffen van 3000mAh kun je dus je volledige iPhone voorzien van een volledige extra acculading. Met een powerbank van 10.000mAh kun je zelfs 3x je iPhone volledig opladen. Dit is dus ideaal om te zorgen dat je nooit meer met een lege iPhone batterij komt te zitten. Klik op de onderstaande banner om ons gehele assortiment powerbanks te bekijken.

Powerbank

Video: iPhone batterij sparen

Bekijk voor meer tips de onderstaande video, heb jij nog meer tips om de batterij van de iPhone minder snel leeg te laten lopen? Deel het hieronder door een reactie te plaatsen. Voor verdere vragen kun je altijd met ons mailen of ook hieronder een discussie starten.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Dit is de iPhone 6SE!

Het is een Duits bedrijf gelukt om met een nep behuizing uit China een iPhone SE om te bouwen in een behuizing die er uitziet als een iPhone 6. Deze behuizingen werden al langer verkocht voor de iPhone 5, maar door de vernieuwde specificaties van de iPhone SE is het natuurlijk net een iPhone 6.

Huawei P9 Aangekondigd | Leica dual-camera toestel

De Huawei P9 is het vlaggenschip van 2016 voor de Chinese fabrikant. Het toestel lijkt veel op zijn voorganger, maar alle details zijn meer verfijnd. De Huawei P9 heeft een super strakke afwerking, maar wat het toestel uniek en bijzonder maakt, is de dual-camera waarover het beschikt. Lees er hier alles over!

Het verschil tussen de iPhone SE en iPhone 5S

Wat is nu exact het verschil tussen de nieuwe Apple iPhone SE en de iPhone 5S? Is de iPhone SE een waardige upgrade voor mensen die al over een iPhone 5S beschikken? En als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon, welke moet je dan aanschaffen? Op al deze vragen geeft Jonathan Morrison antwoord. Bekijk de video.

De top 5 nieuwe Android N features

Hoewel de meeste mensen nog geen Android M draaien, is er al een preview beschikbaar van de volgende uitvoering: Android N. Wat zijn de belangrijkste features? Maques Brownlee verteld je belangrijkste vernieuwingen. Android N is alleen beschikbaar voor Nexus eigenaren. Het wordt niet aangeraden om deze preview te instaleren op de telefoon die je algemeen gebruikt.

Vernieuwd assortiment Spigen hoesjes en accessoires

Een van de populairste merken binnen ons assortiment telefoon accessoires is het merk Spigen. Nu hadden wij al een groot assortiment van ongeveer 200 verschillende Spigen producten, maar dit aantal is bijna verdubbeld in de afgelopen twee weken. Zo hebben wij een groot aantal nieuwe hoesjes en screen protectors opgenomen in het assortiment.

Nieuwste artikelen

De Samsung S-view cover is terug van weggeweest!

Sinds de lancering van de Galaxy S4 is de S-View niet meer weg te denken als originele accessoire. Dit hoesje was destijds een echte innovatie vanwege het 'raampje' in de flap. Dit had als grote voordeel dat je het flapje niet telkens hoefde te openen om inkomende meldingen te bekijken.

Samsung komt met de opvolgers van de Galaxy S10 en de Galaxy Note 10

In januari en februari komen er veel nieuwe toestellen. Met name Samsung is erg actief als het gaat om het lanceren van nieuwe speeltjes. Na de Galaxy A51 en A71 komen ze eind januari ook nog eens met de Samsung Galaxy Note 10 Lite en de Galaxy S10 Lite. Dit zijn de goedkopere varianten van respectievelijk de Note 10 en de S10.

Alles over de nieuwe iPhone 11 Pro

Op 10 September 2019 heeft Apple de nieuwe iPhones gepresenteerd. Een paar dagen later, 13 september, zijn ze te bestellen en vanaf 20 september zijn ze daadwerkelijk beschikbaar. Qua design verschilt deze nieuwe iPhone niet veel van zijn voorganger, maar toch zijn er daadwerkelijk noemenswaardige verschillen tussen de iPhone 11 en de vorige iPhone. In dit artikel kun je de relevantste specs vinden van de opvolger van de iPhone XS, de iPhone 11 Pro.

Lees alles over nieuwe Samsung Galaxy Note 10 (Plus)

Gisteren heeft Samsung de nieuwe Galaxy Note 10-serie gepresenteerd in New York. Voor het eerst brengt Samsung een Note-serie in twee modellen uit. De Note 10 wordt net als zijn voorgangers een grote smartphone, met daarbij een extra grote Note 10 Plus variant. Bekijk hieronder een samenvatting van de Note 10 lancering.

Spullen die niet mogen ontbreken tijdens jouw schooljaar

Op school maak je veel gebruik van je telefoon, en vaak komt er ook een tablet aan te pas. Tijdens het schooljaar ben je vaak onderweg. Of je nu van huis naar school gaat of net andersom, bepaalde spullen zijn altijd welkom. Natuurlijk heb je de standaard schoolspullen nodig voor in je etui, zoals een pen, liniaal, potloden of een rekenmachine. Omdat je telefoon eigenlijk altijd wordt meegenomen naar school, zijn er genoeg accessoires die nuttig kunnen zijn op school of onderweg naar school. Om je schooljaar een stuk leuker te maken hebben wij een aantal producten op een rijtje gezet waarmee jij er weer volop tegenaan kunt.

Cookies: Informatie Copyright © 2020 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen