AirTag Batterij vervangen, zo doe je dat!
De AirTag is een apparaat waarmee je belangrijke items kan tracken. Het is een klein rond schijfje dat je in of aan je belangrijke spullen kunt bevestigen. Vervolgens kun je met de "Zoek mijn"-app op je Apple apparaat zien waar de AirTag (en daarmee je waardevolle bezit) zich bevind. Ideaal voor autosleutels, portemonnees, dieren of andere dingen die belangrijk voor je zijn. In dit artikel lees je alles over de AirTag. Mocht je nog geen AirTag hebben, dan kun je deze hier bestellen.
Maar daarnaast gaat de batterij ook een keer leeg. Dit gebeurd ongeveer na een jaar, dan is het van belang dat je de batterij van de AirTag vervangt. Het is belangrijk dat je dit op tijd doet, want anders raakt je Apple AirTag batterij leeg. Veel mensen gebruiken de AirTag als ze op vakantie gaan. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je eenvoudig de AirTag batterij vervangt.
Stappenplan AirTag batterij vervangen
De batterij wisselen van je AirTag is ontzettend eenvoudig. Het is van belang dat je weet dat de batterij en de batterijafdekking voor verstikkingsgevaar of letsel kan veroorzaken bij kleine kinderen. We raden dus aan om deze voorwerpen uit de buurt van kinderen te houden. Lees hieronder hoe je de batterij kunt vervangen:
- Zorg dat je een (nieuwe) CR2032 batterij bij de hand hebt. Je kunt hier een Apple AirTag batterij vinden. Het is van belang dat deze 3V ondersteund.
- Leg de Apple AirTag met de zilveren kant naar jou toe.
- Druk vervolgens de roestvrijstalen batterijafdekking van de AirTag in met twee vingers en draai vervolgens naar links (tegen de klok in) tot deze niet verder kan. Hiermee kun je Apple AirTag openen.
- Vervolgens kun je de batterijafdekking eraf halen met je vinger. Leg de batterijafdekking aan de zijkant.
- Draai de AirTag om zodat de batterij eruit valt. Je kunt deze ook eventueel met je nagels/vinger verwijderen.
- Pak de nieuwe CR2032 erbij. Druk de nieuwe knoopcelbatterij erin en zorg dat de positieve pool (+) naar boven wijst. Druk deze even goed aan met twee vingers.
- Je hoort een geluid dat de AirTag batterij juist is aangesloten (soms hoor je geen geluid, dan komt omdat de knoopcelbatterij niet over een bittere coating beschikt, dat is op zich geen enkel probleem, dat is voor de veiligheid zodat kinderen deze niet doorslikken).
- Vervolgens kun je de batterijafdekking weer op de AirTag plaatsen. Kijk goed naar de drie gleufjes en de drie nokjes die zich bevinden op de batterijafdekking zodat deze netjes er in wordt geklikt.
- Draai de afdekking rechtsom tot deze niet verder kan. .
- Open eventueel de ‘Zoek mijn’ app om de batterijstatus te controleren en deze weer volledig is opgeladen.
Welke batterij heb je nodig in een AirTag?
Voor het wisselen van je AirTag batterij heb je een CR2032 knoopcelbatterij nodig. De CR2032 batterij is een knoopcelbatterij. De CR staat voor Lithium Coin, wat verwijst naar de vorm van de batterij. 2032 geeft aan dat de batterij een diameter heeft van 20mm en 3,2mm dik is. Wanneer deze batterij eenmaal leeg is, kun je deze niet meer opladen.
Hoe lang gaat een AirTag mee?
De batterijduur van de Apple AirTag hangt af van verschillende factoren. Dit hangt van de conditie van de batterij af en wat bijvoorbeeld de temperatuur is. Over het algemeen mag je er van uit gaan dat een AirTag een jaar doet met een standaard batterij. Gelukkig kun je deze eenvoudig vervangen. Een AirTag kan dus leegraken maar je kan de levensduur dus wel verlangen.
Hoe laad je een AirTag op?
Een AirTag kan je niet met behulp van een kabel opladen. Je dient een nieuwe CR2032 knoopcel batterij in de AirTag te plaatsen. Je doet dit heel eenvoudig met behulp van de bovenstaande stappen.
AirTag gevonden wat nu?
De eigenaar van de AirTag kan precies zien waar de AirTag zich bevindt. Vaak heb je dus even geduld nodig voordat ze de AirTag weer op komen halen. Mocht je het gevoel hebben dat de AirTag er al even heeft gelegen, check dan goed of de batterij is voorzien van stroom. Daarnaast kun je de AirTag dicht bij je telefoon houden. Als het goed is krijg je een melding op je telefoon; tik op deze melding. Wanneer de persoon daar toestemming voor heeft gegeven, zal je de contactgegevens met telefoonnummer zien. Indien dit niet het geval is, dan raden we aan om te wachten. Indien het te lang duurt kun je het vaak ook bij het gemeentehuis afgeven.
AirTag werkt niet na vervangen van de Apple AirTag batterij.
Het kan zijn dat de AirTag niet werkt na het vervangen van de batterij. Wees niet bang, waarschijnlijk ligt het aan de CR2032 batterij. Sommige CR2032-batterijen met bitter smakende coatings werken mogelijk niet met de AirTag. We raden dan aan om te kijken naar een andere CR2032 batterij.
Hoe je de batterij status van je Apple AirTag kan controleren
Je kunt in de "Find my" of "Zoek mijn" applicatie zien wat de batterijstatus is van je Apple AirTag. Het is dan wel van belang dat je de AirTag een keer gekoppeld hebt, mocht dat niet het geval zijn, koppel dan de AirTag eerst aan je device. Normaliter krijg je een melding op je iPhone als de batterij van je AirTag bijna leeg is. Anders kun je het op de volgende manier controleren:
- Open de "Zoek mijn"-app
- Tik op het tabblad ‘Objecten’.
- Tik op de AirTag waarvan je de oplaadstatus van de batterij wilt controleren
- Als de batterij bijna leeg is, staat onder de naam van je AirTag de tekst "Batterij bijna leeg".
De Apple AirTag maakt (onverwachts) geluiden, dit doe je eraan!
De Apple AirTag maakt soms een onverwachts geluid, wanneer je bijvoorbeeld aan het rijden bent. Dit is de anti-stalking feature. De Apple AirTag is er niet voor bedoeld om mensen te volgen en daarmee te stalken, waardoor ze een geluid maken wanneer ze iets raars ontdekken. Een goede ontwikkeling, alleen sommige mensen vinden het vervelend dat de AirTag een geluid maakt. Stel je voor: je hebt de AirTag op je fiets geplakt en een dief steelt je fiets, vervolgens maakt de Apple AirTag een onverwachts geluid waardoor de dief de AirTag hoort en vervolgens verwijderd. Nu weet je niet meer waar de fiets zich bevindt.
Vind je het vervelend dat je AirTag geluiden maakt? Dan kun je het speakertje van de AirTag verwijderen waarmee je het probleem oplost. Mocht je dit willen, dan kan je dit doen wanneer je ook de AirTag batterij aan het vervangen bent, want je hebt de deksel inmiddels toch al los. De speaker bevind zich achter de batterij; dus deze deksel dien je los te wippen. Vervolgens kun je de speaker er eenvoudig afhalen, want deze is met een lijmlaag bevestigd in de AirTag. We raden aan om YouTube video’s te bekijken waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de speaker van de AirTag kan verwijderen, bijvoorbeeld onderstaande. Na het verwijderen van de speaker kun je de AirTag gewoon gebruiken zoals je gewend bent, alleen zal deze geen geluid meer maken. Je kan dan ook niet meer het geluidje afspelen als je op zoek bent naar de AirTag.
Veel succes met wisselen van je AirTag
We wensen je veel succes met het verwisselen van je AirTag. Zoals gezegd is het een fluitje van een cent, dus iedereen kan het. Mocht je er niet helemaal uit komen, dan raden we aan om YouTube video's te kijken. Daarin wordt duidelijk uitgelegd hoe je de handeling kan uitvoeren. Onlangs schreven we ook een artikel over de beste AirTag houders, hangers en hoesjes. Succes!